Thursday, July 30, 2009

kes bunuh..

(arwah..mangsa pembunuhan)
(si pembunuh)

ermmm..tetibe aku berminat ngan kes juliana md fuzi ni...sume ni gara2 bacer blog sue..heheheh..so nie sume yg aku google pasal kes kematian juliana md fuzi nie..sebenarnya kes nie dah 2 tahun berlalu..tp..kes nie close minggu lepas..apa pun sama2 kita beringat sentiasa....aku sanggup google pasal kes nie sbb aku nak tahu motif pembunuhan tuh....tup2..rupanya kes samun...ermmm mcm xberbaloi jek samun arwah nie...kalo nak samun..samun lah bank ker..apa ker...ermmm..tp aku tak puas hati kenapa si pembunuh samun si mati...apa yg ada pada si mati pada ketika si mati keluar berjumpa ngan si pembunuh?..ermmmmmm...arghhhhhhhhhhhhhhhh.....kita ikuti sesi menggoogle aku
*****************************************************************************
tajuk akhbar Kosmo: Pasangan bunuh pelajar KUIAM digantung

KUALA LUMPUR - " Mama, Ina tak bunuh, Ina tak salah!" Begitulah raungan sayu seorang gadis berbaju kurung dari kandang tertuduh yang menyentap perasaan galeri awam Mahkamah Tinggi di sini semalam sejurus dia dijatuhi hukuman gantung sampai mati kerana membunuh pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa (KUIAM), Juliana Md. Fuzi dua tahun lalu.
Noralina Ahmad Dasuki, 22, yang bertubuh gempal dan berkulit sawo matang tidak mampu mengawal emosi dan hanya mampu menangis selepas Hakim Mohamad Zabidin Mohd. Diah membacakan keputusan.

Ibunya cuba menenangkan Noralina yang kelihatan lesu dan tidak keruan sambil menasihatkan supaya dia menerimanya sebagai takdir serta berulang kali menyatakan sayang kepada Noralina.
Inilah Apartmen Sunrise, Wisma Indah di Jalan Tun Razak tempat Juliana dibunuh dua tahun lalu.
Walaupun cuba dibawa keluar oleh polis mahkamah, bekas pelajar kolej itu enggan berganjak dari kandang tertuduh dan merayu kepada ibunya supaya menolong membebaskannya.
Noralina juga enggan menerima bekalan makanan yang dibawa keluarganya.
Turut menerima nasib serupa ialah teman lelakinya, Muhammad Khairul Anuar Abdullah, 27, jurujual di sebuah stesen televisyen satelit berbayar.
Suasana pilu berterusan apabila Khairul Anuar yang memakai baju penjara warna hijau menangis teresak-esak sambil mendekati isteri dan sempat memeluk anak lelaki mereka berusia tiga tahun.
Hakim Mohamad Zabidin menjatuhkan hukuman gantung sampai mati terhadap pasangan kekasih itu setelah mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes prima facie.

**********************************************************************************
Assalamualaikum..Kisah yang terjadi kepada Allahyarhamah Juliana Md Fuzi merupakan satu peristiwa sedih dan tidak tergambar pada fikiran manusia normal. Kejadian yang menyayat hati ini merupakan satu daripada seribu episod kekejaman yang berlaku di Malaysia. Seperti tidak kunjung sudah satu demi satu kezaliman dan tidak berperikemanusiaan masyarakt kini. Di manakah akr kepada persoalan ini? Hasil didikan ibu bapa yang tidak mencukupi kah? Sistem pendidikan yang tidak signifikan dengan tatacara penghidpuan rakyat Malaysiakah? Kelonggaran akidah yang tiak meletakkan asas sebenar tujuan manusia dihidupkan tuhankah?Katakanlah apa sahaja.Jika perkara ini terus-terusan dibiarkan berlalu bak angin lalu, dibimbangi ia akan menyinggah pada ahli keluarga, teman-teman dan sanak saudara yang kita sayangi. Mohon dijauhkan Allah.Wanita, perempuan, muslimat berhati-hatilah. malang tidak mengenal siapa kita sama ada kita orang baik atau orang tidak baik. Berjaga-jagalah dalam pergaulan seharian. elakkan bersama dengan lelaki yang tidak dikenali. Elakkan juga berdua-dua dengan lelaki yang bukan muhrim. Mencegah lebih baik daripada merawat. Jangan biarkan nasi menjadi bubur. Jangan terlalu percaya kepada lelaki kerana lelaki itu banyak akal. Apa sahaja dia mampu fikirkan.Dampingilah dengan seribu doa. Sebagai salah satu senjata penghindar malapetaka. Allah pasti bersama mereka yang memperbanyakkan doa.
************************************************************************************
Rutin setiap pagi aku sebelum memulakan kerja ialah mengikuti perkembangan terkini berita dalam negara mahupun di luar negara. Dan pagi ini sama seperti biasa cuma petikan dari Kosmo ini membuatkan aku tertanya. Ada ke kes pembunuhan nih 2 tahun lepas? Kenapa macam senyap jer atau aku yang terlepas pandang? Aku tanya kenkawan aku pun rata-rata semua tak pernah dengar pasal kes nih.
That's ok. Ini zaman canggih. Apa saja benda yang kita kurang faham dan kurang arif we can just google around. And that is what I did with this news. Aku google nama mangsa Juliana Md Fuzi, dan terjumpa lah aku dengan
blog adik nih. Di sebalik kepayahan untuk membaca fakta yang ingin di sampaikan, air mata aku gugur jua. Sebak perasaan aku. Seakan aku berada bersama-sama mereka menempuhi saat-saat menyedihkan. Saat-saat mencemaskan. Saat-saat penuh harapan.
Ya Allah. Zalimnya manusia. Hanya kerana beberapa ringgit manusia hilang pertimbangan. Hilang kewarasan. Apa pun jua alasannya, kita sebagai hamba Allah yang di kurniakan akal tidak seharusnya mengambil alih tugas malaikat maut. Tidakkah mereka tahu neraka adalah tempatnya untuk seorang pembunuh?
Untuk maklumat lebih lanjut tentang motif dan juga serba sedikit fakta kes, korang boleh melayari blog seorang lagi sahabat Juliana
di sini.
Kalau kita baca petikan berita diatas hati tetap jugak sayu bila mengetahui betapa kasihnya ibu bapa kepada anak-anaknya. Walaupun anak-anak mereka seorang pembunuh. Namun airmata tidak mampu merubah apa-apa. Mangsa yang di bunuh juga punya ibu bapa dan orang yang menyayanginya. Pemergian Juliana dalam cara yang menyayat hati meninggalkan kesan yang mendalam pada sesiapa jua yang pernah dan masih menyayanginya.
Begitulahkan, mak dan ayah aku dulu dan hingga sekarang masih berpesan. Hati-hati memilih kawan. Kawan yang baik mampu membentuk kita menjadi insan gemilang dan begitu juga sebaliknya. Kes ini telah selesai. Kita doakan arwah Juliana di tempatkan bersama-sama orang yang beriman.


**********************************************************************************
Assalammualaikom..da 2 minggu benda neih terjadi.. kijap je masa blalu.. aku masih aggap arwah ttp ader.......23.03.07 (jumaat)kawan serumahku JULIANA MD FUZI telah kembali kerahmatullah..... innalillah hiwa inna ilai hiro ji u'n.. arwah dbunuh..!!aku sendrik xleh nak kata pape.. aku arap korang sumer ayati laa cter aku nieh keh? aku hope ape yg aku cter neih dpt tuka lit dr cter yg x btoi pd yg btoi.. kat luo tuh dah mmcm cter mrepek aku dgr.. sedehh.... ='(23.03.07(jumaat)dlm pkul 6 ptg camtuh, parens arwah anta arwah kat umah sewa.. tym balik tuh, arwah senyum jerk kat sumer org.. arwah bwk balik kek indulgence (secret recipe) sbb befday arwah bru lepas..die nak sambut befday ngan kami (12/03-befday arwah) .. die g bilik aku, x masuk.. just jengok n senyum.. then aku turun.. aku nampak arwah, aku sj ckp `aku pantang toi org lit x salam nieh` trus arwah senyum n hulurkan tgn.. pastu aku ckp 'ehh jue..' then kteowg gelak2.. (itu adalah gurau senda kami) dlm koi 7 tuh, kteowg tnya arwah blew nak ptg kek.. arwah ckp `jap lagi lar.. skang kan tym korang ngah tgk tibi` arwah ader tunjuk tiger bam nenek die bru ksi.. then aku usik2 arwah.. "cucu kesayangan..." (bisik kat kuzek) arwah bengang jerk..tym tuh kteowg borak sal jari arwah cantik.. tp arwah malu2 n sorok jari die..huhu, then dlm koi 8 pas maghrib,sumer g pasar.. yg x g aku..then x sure spe yg x g.. k.saza (housemet) ajak arwah beli fud kat pasar mlm.. k.saza ajak arwah mkn sekalik.. tp arwah x nak sbb die kata nak g mkn kat luo ngan member sek.. arwah cumer teman k.saza jerk.. aku sempat mintak arwah beli kan air kelapa.. then beriya arwah cter ader sorg peserta aF cam muka aie.. beriya arwah soh aku pcya.. layan jer larrr... pas balik dr pasar tuh.. arwah rasa fud liza n echa.. sumer pelik ngan perangai arwah.. slalu klo die tringin sgt2 fud org, die akan tggu sampai org jemput.. tp, die mintak nk rase..pelik2... arwah btoi2kan tdung die kat cermin.. kteowg ngah tgk tibi.. aku tnya arwah nak g mana..aku : nak g mana ju?arwah : nak kuo mkn ngan member sek (sambil betoikan tdung)aku : owhh, katne?arwah : kat 7e neh.. kijap jerk... npe?aku : ngatkan ang g pasar, nak order fud.. tapelah..b4 kuo tuh, arwah dpt msg dr kawan yg ajak die kuo tuh..pastu arwah mengeluhh 'alaa..die bawak member laki laa'arwah cume pesan kat k.saza n echa n liza n spe2 yg dgr yg die nak kuo ngan member sek... nama 'nor' ape ntah nek keta kenari merah.. member die x jumper rumah.. then arwah soh member die tggu kat 7e jer.. then arwah pon kuo dr umahh. . . . . . . . . . . . . dlm koi 10mlm, k.saza msg arwah mintak tlg belikan roti.. tp arwah x reply... dlm koi 12am, arwah x balik lg.. then koi 1,2,3,4am ttp xblk.. kami semua dah riso sbb arwah bkan jeneh kuo ngah mlm x balik2.. lgpon klo esok ader quiz pon die susah nak kuo.. ini kan esok die ader exam.. kteowg msg n call mmg x delivered n x dpt.. kna msukkan voice mail jer... mlm tuh mmg kteorg tido lambat bab nak exam.. then dlm koi 4 lebey bru sumer tdo..24.03.07(sabtu)aku, liza, cikyam n fatin bgn pg nak g xm.. bgn2 pon tgk arwah x balik ag... haiyo2... then kteowg g xm.. balik dr xm tuh dlm koi 11 lbey pon arwah ttp x balik.. kteowg call parens arwah.. call ayah die, xdpt sbb off hs..charge batery.. mak die lak tuka no.. then kteowg stu umah just pk positive.. maybe arwah tdo umah member die kot.. lagipon die xm koi 2.30pm.. pape ju akan balik sbb die x leh g exam tanpa matric card n slip xm.. matric kad die kat umah.. kteowg ramai2 tggu kepulangan arwah..pstu sumer ttido.. dah koi 2pm lebey.. tgk2 arwah x lit jgak.. mmg terjd sesuatu.. kteowg call lg parens arwah.. ttp x dpt.. last2 liza, echa n kuzek g umah m.cik die kat kerinchi.. nak g umah arwah, parens arwah kat umah ag satu kat batang kali.. pas gtau kat m.cik arwah.. m.cik die trus call mak arwah.. then parens arwah trus dtg umah sewa kteowg.. bincang2 ngan kteowg.. then parens arwah wat report kat b.polis sentul.. polis sentul soh wat report kat b.polis jinjang lak.. sabo je laa.. da koi 11 or 10 lbey kot.. aku ngan kak saza teman parens arwah g b.polis jinjang.. mak arwah story yg tym beli kek tuh, arwah senyap jerk.. sebak kteowg rasa =`( dlm ati msg2 doa spy arwah slamat.. tertny2 jgak, mana g arwah... hurmmmm... then pas g b.polis tuh.. parens arwah bwk g 7e, tny kat org2 yg ader kat situ.. sumer pnah tgk arwah, tp x sure mlm tuh arwah ader kat situ o x.. pekerja 7e yg keja ari jumaat tuh plak x der.. die keje esok... kteowg tny kat kedai mkn yg slalu arwah g.. jwpn yg sama.. kesian tgk parens arwah.. then aku n kak saza sampai umah dlm koi 2am lbey... mlm tuh leh kata kan, ramai mimpi arwah.. ader mimpi buruk, ada mimpi arwah balik, ader mimpi arwah kat dapur dll...25.03.07(ahad)pg2 mak arwah dtg.. nak ambik laptop.. then g almari arwah... time mak arwah bkak beg arwah.. mak die ckp.. 'ju..balik laa ju' then mak die nangeh.. sebak glew aku rasa... aku dgn echa msk kat dapur.. then dlm koi 11lbey dkt2 pukoi 12.. ader burung gagak wat bising kat dapur.. echa cakap kat aku.. `dayah...burung gagak...` then aku marah echa, jgn pk benda yg mrepek2.. pastu kteowg satu umah lepak ramai2 kat dpn tibi.. tgk brite yg ngah ari tuh.. tetibe ader kes, polis jumpe mayat seowg wanita di wisma indah kat cheras.. kteowg sumer senyap n aku trus kuatkan volume tibi.. huhh... kteowg pk positive ag.. bkan ju...bukannnnn.... then dlm koi 2 lebey tuh.. mak arwah call tnya arwah pkai bj pe tym kuo tuh.. mak die kata "great wall of china ke?" sbb mak die nak wat pengecaman mayat.. mmg btoi bj tuh yg arwah pkai.. tp semua doa spy tuh bkan ju.. aku, k.saza, echa n cikyam trus kuo g 7e.. g tnya ag kat pekerja 7e tuh.. deowg xprasan jgak... ondaway nak lit tuh.. liza call aku.. then gtau.. 'dayahhhh......... mmg btoi ju...' cam nak pecah jantung aku dgr.. lembik trus aku rasa.. cikyam trus pgg aku... sumer da nangeh.. kawan..kawan aku... kawan aku dah x der... berlari kteowg balik umah.. balik tuh sumer nangeh.. semua pelok.. cam x cyer.. koranggggg..kawan aku, kawan yg sama2 lalui susah senang.. yg sama2 pnah tdo sebantal, kongsi air, makanan.. tertiber dpt berita mmg btoi mayat tuh... T-T meninggal sbb kena bunuh.. umah jd senyap sgt2 then ayah fatyn datang.. bawak aku, echa, liza, k.saza, cikyam g hukm.. tp tym ondaway tuh, mak arwah gtau yg dah x leh tgk mayat.. then Asp Sazali nak jumper kteowg.. trus ayah patyn bawak kteowg g b.polis Cheras.. polis just tunjuk jam arwah.. mmg btoi jam die.. ='( pas k.saza ksi info semua.. kteowg balik.. then polis nak jumpe balik.. parens k.saza anta lak.. yg g aku, k.saza n liza.. tym d soal tuh.. polis garang glew.. ish2.. polis syk pk yg arwah nieh jeneh dak yg sosial.. sbb polis tuh cakap cemgini.. 'maaf yer saya cakap, tempat yg kteowg jumpe mayat nih kat hotel murah.. tempat2 nih, tempat menyundal jerk..klo kaple yg dtg, deowg just booking 2 or 3 jam' sdey sgt2 kteowg dgr.. kteowg explen laa.. arwah bukan camtuh.. sekeras2nya aku, k.saza n liza bangkang.. tny lah dak2 yg pnah kenal arwah.. arwah bkan sosial.. ader prob, arwah akn diam n bce al-quran.. then polis anta kteowg balik, nek van.. kteowg dok blakang skalik.. kat depan tuh penoh ngan polis.. aku rasa cam berlakon dlm cter gerak khas lak.. then polis dtg umah.. cek barang2 arwah.. barang die kemas sgt2 sbb arwah mmg jeneh yg kemas.. polis tuh siap cakap 'nieh first time saya masuk umah kes org kena bunuh kemas sgt, slalu jumpe kondom lah..berselerak dll..' dlm almari arwah ader adiah ntok liza n azza... adiah befday.. dkat azza arwah ksi jam.. sblum2 nih arwah slalu gerak azza... tp jam loceng tuh sbg peganti pasnieh.. =( then polis cek buku2 arwah.. ader markah2 ujian arwah.. polis ckp `pandainya die....` mmg arwah pandai... arwah pnah gtau kteorg yg die nak sgt2 jd lawyer.. mmg tuh cter2 arwah... tp. . . . . . xkesampaian.. then polis bawak k.saza g balai polis lit ntok bantu siasatan.. mlm tuh sumer x leh tdo.. pas kteowg sembang ramai2, sumer tdo kat bawah.. bygkan aa ader bpe je tilam tp tdo ramai2.. yg wani, aza, alice, tikah n kuzek lgsg x dpt tdo.. sbb nak xm..study kat bawah jgak... nak nek atas pon nek ramai2... nak turun pon turun ramai2... kteowg jd trauma..26.03.07 (isnin)kteowg bgn pg.. then parens fatyn n mak echa bawak aku, liza, cikyam, (zubai n member zubai {kwn sekelas arwah}), echa n fatyn g umah arwah kat kg kerinchi.. kuzek, tikah, wani, azza n alice dtg lambat sbb ader xm.. ramai sgt yg dtg... mak arwah plak btoi2 kuat.. mak die ckp 'xper2, saya redha...saya kenal juliana, alhamdullilah die x kna pape (rogol, ptg tgn dll)' lecturer n pihak kolej pon dtg.. aku, echa, cikyam n liza g jumpe kawan sek arwah.. idzwein n amin.. deowg pon cam x cye ngan ape yg dah jd.. pas sembang, kteowg g kat adek arwah adek die bru darjah 3 sorang n dajah 1 sorang.. dedua gerl.. then aku sembang2 ngan ikin (adek arwah yg darjah 3) adek die ckp 'dlu abg, ni kakak pulak' dlu adk arwah yg no 2 lelaki meninggal sbb terlilit tali pusat/perot... then tertiber ikin tunduk n nangeh... keadaan jd sebak sgt2.. kami dah nangeh dah.. ya Allah... berat sungguh ujian nieh.... pedih sgt rasa ati nak tanggung.. then dah ngah ari, mayat d tahan sbb nak kena identify len.. cap jari, gg, dna dll... k.saza dpt tgk arwah.. k.saza msg aku..die kata x dpt nak d gambarkan dgn kata2.. mmg konpem tuh ju.. last2 mak arwah g hukm.. kteowg ikut.. tym liza, cikyam, n fatyn d soal siasat.. polis cter yg leher arwah kena jerut ngan cabel tight.. tau x klo kter g mydin n org mydin ikat plastik pakai tali tuh? haa, cabel tight tuh laa.. tp ag beso.. cemana arwah nk bkak klo tgn die da d ikat?then bende tuh nak bkak pon mmg kna ptong pkai gunting.. tudung, ic, hs, cadar n sarung bantal pon xder.. mmg pembunuh tuh hapuskan bukti habis-habisan.. aku, echa, k.saza g tgk jenazah tym tuh jenazah da nak d kapan kan.. astargfirullah hal adzim.. muka arwah len sgt2.. muka bengkak.. korang bayangkan laaa.. mayat da lama.. then kena jerut.. mmg da bengkak glew.. rambut doc botak kan sbb nak tgk kesan pukulan... dgn post motem.. mmg len.. aku cam x leh trimer tuh kawan aku.. ju... then mak arwah boh bedak kat muka arwah.. keadaan mmg sebak glew.. echa n k.saza dah nangeh.. tp aku still tahan.. pas tuh trus kuo.. mak arwah tunduk n duduk jerk.. aku g kat mak die.. then echa n k.saza pon dtg... sembang2 dgn mak arwah.. mak die pesan soh jaga dirik leklok.. mak die sayang kteowg cam mak die sayang arwah.. pasnih mak die x leh nak pggei.. 'juliana....lipat kain....' nangeh glew kteowg.. mak die soh keep in touch.. then jenazah bawak balik kerinchi.. ramai sgt org dtg tgk.. semua cium arwah.. pas aku cium aku ckp, 'ju, kami syg ang...' terduduk yg len nangeh.. berat sgt rse ati blew tgk member camtuh.. yeahh, tuhan lebih sayang JULIANA... then g ikut untuk kebumikan jenazah.. kteowg lambat.. tym tuh da koi 7pm.. sampai2 je da kebumi.. =( housemet arwah d beri pluang ntok siram munge mawar.. da nak balik tuh.. ayah arwah ckp terima ksih byk2.. aku pelok ikin (adek arwah) pas ckp trus ayah arwah tarik adek die ikin n pelok.. ayah die sendrik sebak.. menangeh sumer yg ader... mlm tuh kteowg potong kek yg arwah x sempat ptg.. sedeyy!!! sedey!! n sedeyyyyy!!!!!!! waaaaaaaaaa.....27.03.07 (selasa)kteowg ramai2 g kolej.. lecturer byk yg nangeh.. sumer pelok n kiss kteowg.. deowg sendrik pon sdey n kenal spe tuh arwah.. dak pandai n bek.. ustaz nasihat kteowg "pengalaman yg kamu ader nie, x der kat org lain..sy pon x penah ader pengalaman kawan sndrik kena bunuh..doa byk2.." Kolej ksi kteowg cuti n wat xm pas bkak sem neih.. yg mana da wat xm ari senin rituh pon sampai nangeh kat dlm dewan bab xleh jawab.. trauma2... pas settle kat kolej, kteowg balik... n parens ju dtg.. amek pakai2an die... buku2 sumer mak die ksi.. pas settle brang2 arwah.. ayah die ckp skit ngan kami sumer.. ckp terima kasih dll.. ayah arwah ckp die masih kecewa "sbb pakcik dah 52..ntah sempat or x adek die nak besar cam die.. die arapan p.cik ntok ajar adek2 die nanti. . . ." then parens arwah mintak kteowg plak ckp.. cikyam da lari kat dapur, menangeh.. then sorang2 berucap.. sampai kat k.saza n fatin.. jd sedey sgt2... aku bgn, g basuh muka n pujuk patin n k.saza...T-T parens die pon balik...
*************************************************************************
tiada lagi juliana.. arwah pergi wat selama2ny. . . . . . . pasni da x der org nak kco aku masak, n aku wat pape.. pasni da x der org aku nak usik, n gado2 manjer.. da x der ag aku nak dgr org minat awal n agnes monica glew2.. die slalu layan klo aku nari.. kgkdg die pon join.. aku sker gurau2 ngan die.. klo die tnya pape solan..aku x nah serius n wat die geram.. setiap pg seblum g kelas pg aku tdo tepi die.. tp. . . . . . . . . aku terkilan ngan diri aku.. first, kami ader g mid ramai2.. then arwah snap pic die ngan aku.. byk sgt pic aku dlm hs arwah.. waaaaa... npe laa aku x bluetooth awal2.. dlm hs die jgak.. ader stu video jer yg die simpan.. video aku mrepek.. =( ju..... then aku ngat tym befday die aku nak jd org terakhir wish.. tp aku terlambat.. die merajuk, then aku pelok n pujuk die.. pastu aku ader kuo bdua ngan die g beli mp4.. die mintak aku masukkn video kt mp4 die.. byk kali die mintak.. tp aku x sempat wat................. waaaaaaa... T-T aku rindu gelak ju.. rindu sgt2... ju ske gelak... ju kakak yg bek.. slalu nasihat n tego aku pe yg salah...kawan yg ske tego klo bdn aku da nek.. "ko perhal?,ko perhal?" aku slalu share prob ngan die.. die pon penah nangeh kat aku klo ader prob... camtuh jgak aku.. kawan aku da xder.. kwn yg aku dah anggap cam adek bradek.. penah kteowg tym break sem pon nangeh sbb nak lit kpg.. die salah sorg yg byk bg aku semangat.... kami penah gado sekalik jer, tuh pon die nangeh trok siap ckp "sampai ati korang.." tak..tym tu die x salah pape.. kteowg marah kat org len.. tp len jd.... pape kami slalu bincang satu umah.. gelak sesama, sedey sesama.. sumer sama2... ya Allah...sedey glew skang aku rasa... tp arwah g dlu..tggaikan kami sumer dlu.. hurrrrmmmmmmm.............. lagu terakhir yg arwah minat lgu kaer....... izinkan ku pergi.. dlm video ni pon ader sal kematian.. ='(tiada kembalinya abadi kasih kita kau bawa bersama..mimpi indah mekar saat cinta bersemi sedetik asmara syurga selamanyapergilah rindu ku hilangkan dirimux sggup menanggung derita d kalbu kupergilah sayangku bgn lah semula..semangat cinta ku membara kerana dia..tiada niatku... tersemat jiwa setia bersamanya cinta murni berduaberibu tahunnya mimpi indah mekar..saat cinta bersemi sedetik asmara syurga selamanya..maafkan aku duhai kasih IZINKAN KU PERGI.... T-Tdoalah kwn2, semoga pembunuh tuh dpt balasan yg trok!!!!ujian besar yg aku dan kawan2 kena adapi...k.saza, liza, echa, patin, cikyam, azza, alice, ika, wani, djah, ida n kuzek..sama2 kter tempuh yeh.. tempoh ari2 tanpa JULIANA............semoge arwah d tempat kan d tempat org2 yg beriman... amin...kenangan kter bersama xkan dlupakan...semangat ju ada pd kter sumer... AL-Fatihah.....lagu nieh kenangan aku, housemet n arwah....
************************************************************************************
♥ArwAh kEnA rOgOL??♥
maaf ya..ada sikit lagi nak tambah pasal kes arwah..dlm paper ada tulis yg arwah juliana di rogol..lelaki tu bagi keterangan kat mahkamah, dia mmg cuba tok rogol arwah masa noralina pergi bayar duek sewa bilik, tp lelaki tu xsempat nak masuk kan kemaluan dia dlm kemaluan arwah sbb kaki arwah terikat..masa dia cuba tok masukkan, noralina dtg dan marah dia..dia terus xjadi nak masukkan..tp dia sempat pancut air mani dia pada arwah..sbb tu ada air mani pada kemaluan arwah..pihak hospital pon kata yg arwah xdrogol sbb dia masih ada dara..so, arwah masih suci...dan buat pengetahuan korang, mnggu lepas juga, khairul anuar dihukum penjara 15tahun n 10kali sebatan kerana merogol budak bawah umor di kubur..kes dia nih sebelom dia bunuh arwah...sorri to say, dia mmg xpatut hidup..dia terlalu bahaya tok kta...may Allah forgive him..
oh ya!!kami tanya pendakwaraya tu, dia kata, mereka akn masuk kemahkamah rayun sumer, tok buat rayuan lah supaya tak di gantung...ktorang takut jugak la..kot2 xjadi gantung..tp tuan yaacob kata, kes bunuh mmsg susah..lebih2 lagi..dorang xder bukti yg kukuh dan xder saksi nk defend dorang yg mengatakan dorng xsalah..dan dorang juga saling tuduh menuduh..noralina kata khairul anuar yg bunuh..dan khairul kata, noralina yg bunuh..so, dorang xkn terlepas..dorang akn kena gantung jugak..thanxs ALLAh...

********************************************************************************
salamz...hari ini rasa sgt gembira dan sgt2 letih..pg td pergi mahkamah, pastu pergi kubur arwah, pastu g umah family arwah..family dia belanja kami makan kan sunway..lpas makan, kami men ice skating, tgk mOovie then pulang..mmg letih sgt2..bila on comp, dpt banyak sgt2 komen..agak terkejut jugak lah..xsangka ramai juga yg mengikuti perkembangan kes arwah..igt kan me n kawan2 jer..thanxs sumer..bukak2 comp, dpt komen...
"salam bleh citer a-z apa yg sebenarnya berlaku, mengenai kisah pembunuhan arwah? motif dia dibunuh dan kaitan dgn 2 pembunuh tuh""so sorry to interupt. i'm really interested to know about the murder case. how can i contact you thru email? thank you n wassalam.""btol ke pempuan tu terlibat sekali membunuh? apa yg berlaku sebenarnya?"
dan ada lah lagi beberapa soklan yg di ajukan..utk pengetahuan korang..sikit pon me xterasa menganggu,..malah hepy sgt2 klu perasaan ini dapat di kongsi bersama semua..Perasaan g mahkamah td, xpayah tanya lah..hUu..mmg berdebar2 lah..sbb, Tuan Yaacob(pendakwaraya) kata, kes ini sec 302 (A), gantung sampai mati..sO, keputusan hari ini samaada gantung sampai mati, atau pon di lepaskan...dalam hati xputus2 berdoa supaya mereka dapat balasan yg setimpal..bila hakim masuk dlm bilik bicara, jantung rasa nak gugur..xtau kenapa..mak arwah pulak, pegang tgn saya n genggang erat2 dan mula menanges..tp, saya cuba tabah dan tenangkan auntie...
hakim: "keputusan sudah berada di tgn saya sekarang ini.. sebelom saya membaca kan keputusan ini, ada apa2 kata2 terakhir dr peguambela??"karpal singh: "anak guam saya noralina seorang pelajar ***** berusia 19tahun semasa kejadian dan ank bongsu dalam keluarga"surej: "anak guam saya mohd khairul anuar mempunyai seorang isteri dan anak yg masih kecil"dUp dAp!!dUp dAp!!dUp dAp!!pOLis2 dLm mAhkAmAh: berdiri semua!!!!hAkIm: "hanya ada satu keputusan dlm tgn saya.. OKT 1 dan OKT 2 akan di bawa ke suatu tempat, dan akan di hukum gantung sampai mati"
Selepas habis jer hakim tu buat keputusan, hakim tu terus keluar dr bilik bicara tu..dan mak arwah terus memelok kami dan menangis..btapa kami gembira..terjawab segala persoalan kami..2tahun arwah pergi..2tahun kami menanti..maka terdengar lah tangisan dr noralina n khairol anuar dan family2 mereka..kami terasa sebak juga pada mulanya..lebih2 lagi bila tgk khairul anuar memelok ank kecik dia..waaaa...rasa nak nanges..apalah naseb ank kecil tu..tp, bila mengenagkan arwah yg telah pergi..kami rasa puas..w/pun mereka d gantung..tetap xdapat nak ganti arwah juliana yg telah pergi...betapa kami sayaaang dan amat merindui dia...
pulang dr mahkamah, kami pergi kubur jue...

♥ALhAMdULILLAh!!kEs ArwAh dAh sELEsAI♥

"Assalamualaikum jue..kes jue da selesai..alhamdulillah... org yg bunuh jue dah dapat balasan yg setimpal.. tp..tetap xdapat nak gantikan jue yg telah pergi.. kami semua rindukan jue..kan besh kalau jue ada, bole kuar sama2.. rindu sgt2 masa2 kta bersama dahulu.. aman lah di sana jue.. damailah kat sana... doa org semoga ko di tempatkan dgn org2 yg beriman.. Al-fatihah"
juliana, dia baik sgt2...xpernah tinggal semayang..dia ada pkwe..tp xpernah pegang2 tgn, nak dating pon mesti ajak kami teman dia..selalu dating ajak kawan ramai..dia suka ketawa...dia suka buat lawak..dia suka tolong org..dia baik sangat2..kenapa org2 baik mesti pergi dulu?seedihnya..tp ini takdir yang mesti saya terima..hMmm
buat mereka yg masih xjelas tentang kes ini..meh nak story sikit...noralina ni kawan arwah juliana dr darjah satu..bila masing2 da masuk sekolah menengah mereka terpisah...sebulan sebelom pemergian arwah, dorang buat reunion utk budak2 sekolah ren..dr situ mereka berjumpa balik..bertukar2 no talipon..pada hari kejadian...hari jumaat 23/4/2007...noralina ajak arwah keluar makan..sbb dia ada bagitau nak keluar dgn kawan nama "noralina" saya xpernah halang kemana dia nk pergi..tp xtau kenapa malam tu saya xbg dia pergi..tp dia ttap nak pergi jugak, sbb katanya kawan lama nak jumpa..dia dah lama xjumpa..dan dia ada jugak ajak saya pergi, tp saya xnk pergi...bila noralina sampai kat 7Eleven, dia msg jue kata ajak pakwe dia..jue bagi tau kami noralina kata pakwe dia ada skali..bila jue keluar...kami xsangka sgt2 itu kali terakhir kami tgk dia...malam tu dia xpulang, kami da mula risau..sampai pagi kami tggu dia balik..padahal, budak2 umah kami yg len balik pagi2 pon kami xkesah..tp bila jue xbalik..kami mula risau..keesokkan harinya koi 12, kami semua satu rumah(10 org) tggu kat ruang tamu..selak langsir luas2 tggu jue balik..sampai ptg, jue masih xbalik..kami g rumah mak jue bagi tau..malam kami wat report polis ngn family jue...esok, keluar berita sal jumpa mayat kat wisma indah tu xtau identity..ttiba saya gtau budak rumah "cuba bg tau mak arwah suruh check ngn polis, ntah2 jue"...wani kata(my housemate) "kak..xnak lah jue mati..apa2 pon biar dia balik dgn selamat.."..saya pon senyap lah..ttiba mak arwah kol, dia lah yg gtau mayat itu memang arwah juliana..masa tu, keadaan dlm rumah tu penuh dgn tangisan..air mata melimpah2..kami berpelok satu sama lain..family2 kami semua talipon tok tenangkan kami..betapa kami xboleh nak terima pemergian arwah tu...acct, kami bukan xboleh nak terima pemergian dia..tp, cara dia meninggal.....kami xleh terima dia di bunuh...menjadi 1001 tanda tanya pada kami..kenapa jue di bunuh??kenapa jue??then..kami berjanji akn menolong pihak polis akn mncari pembunuh sebenar tok mengetahui apa motif pembunuhan sebenarnya...3hari saya dok balai polis bantu siasatan..macam2 polis tanya, pastu polis bawa g sana, g sini, tangkap sumer2 suspek..saya mmg da kesah..saya buat semua ini tok arwah...klu nak cerita mmg panjang sgt2 lah..dan saya jugak yg kena g HUKM tok pengecaman mayat...mayat arwah 2kali ganda besar dr badan dia sbb mayat da kembong..muka dia pon mmg dah xder rupa da..bila ayah dia xdpt nak cam, saya di panggil, sbb saya paling rapat dan selalu tdo dgn arwah masa kat umah sewa..w/pun mayat nya 80% berubah dan xder rupa sebenar..saya masih dapat cam arwah..dia mmg juliana...beberapa minggu kemudian...polis telipon bagi tau pembunuh dah di tangkap..di mana noralina sendiri cerita kat polis..tu pon sbb polis pukul dia..sbb dia xnkk bagi kerja sama..lepas dah kena pukui, baru dia nak mengaku..dia kata, dia nak samun arwah..dia takut arwah report polis dia bunuh la arwah...dia jugak ada cerita..jue tanya dia "kenapa kau sanggup bunuh aku, kta kan kawan dr darjah satu" then dia jawab "sbb kita kawan lah, aku terpaksa bunuh ko"sbb dia takut jue buat report polis..dia amek hp jue, duek jue..sumer dia amek..dia juga tumbuk jue paksa minta no pin kad bank..da lah dia baru jer dapat duek baitulmal..kesian arwah...klu nk cerita, byk sgt2....terlampau byk..tp malas nak taip..huu~ harap korang jelas dgn cerita2 ini ya?doa2 kan jue sekali...terima kasih juga tok korang2 yg mengikuti perkembangan kes arwah...oh ya!!di post yg lalu, saya ada lepaskan kemarahan pada pembunuh tu, then ada seorang makhluk Allah ni komen...
"kalo tk tau pasal ape yg berlaku sebenarnye tolong jgn tuduh org sembarangan.dalang utam dan pembunuh utama yg menyebabkn kematian juliana ni muhammad khairul anuar tu.jd jgn sesuka hati nak panggil org lakhanat...jgn nnt diri sendiri yg kene lakhanat sudah...."
mmg saya mengaku de kata yg dorang berdua tu lakhanat, sbb mmg terlampau marah sgt2..cuba bayangkan klu benda ini terjadi pada org yg rapat sgt2 dgn korang..org yg xberdosa di perlakukan sebegini..pk lah..bnda nih kes besar melibatkan nyawa...saya xpernah sgt2 nk mencarut2 atau kata2 mcm nih..tp kali nih mmg btol2 marah..w/pun pada zahirnya saya dah lama maap kan pembunuh2 itu..kta sebagai hamba yg lemah apa lah sgt..lambat laun, balik kepada ALLAh juga..so, untuk org itu, kalai kamOo baca post ini, maap kan lah ya..w/pun khairul anuar itu dalang nya..kalau noralina xbawa keluar arwah, bnda ini xkan berlaku...Allah itu maha adil..what u give, u will get back..syukur Alhamdulillah ya Allah...

3 comments:

@--- Sueanne ----@ said...

udess.nak tnye skit la..
time ni kite kt ner erkk??..
xtau pun kes ni kan??
kan??

udes@yati said...

dah bis uitm....sume dah stat keje..maybe kita nie bukan pembaca setia akhbar..:)

syeela said...

adoii x phm koi.. bila ulang baca baru tau pukul =='